Ærlighet varer ikke lengst.

Ikke for en sykdom.

Sykdom varer lenger uten ærlighet. Den er sterkere uten ærlighet. Min sykdom er så kraftfull. Det har den fått lov til å bli, lov til å være, i le av min uærlighet. Ved å lyve, lure og narre omgivelsene har jeg beskyttet den. Gang på gang.

Selv nå, når jeg er så bestemt på å bli frisk, fortsetter jeg å beskytte hemmelighetene våre. For jeg og sykdommen har bygd oss opp et rent arkivskap fullt av hemmeligheter. I løpet av alle årene vi har hatt sammen har skapet vokst seg tungt og hardt. Solid. Innholdet var inntil få år siden skjult for alle andre enn meg og sykdommen. Ingen fikk se. Det var vårt. Bare vårt.

For å kunne bli frisk har jeg måttet åpne skapet. Slippe ut hva jeg og sykdommen tidligere har hatt som vårt eget. Slippe ut handlinger, slippe ut tanker. Følelser. Jeg har vært ærlig. Åpnet opp om ting jeg trodde skulle bli værende i skapet for alltid. Ting jeg hadde lovet å aldri vise eller fortelle til noen. Sveket tilliten til sykdommen på det groveste ved å avsløre våre innerste hemmeligheter.

Men ærligheten har vært relativ. Alltid tilpasset.

Åpenheten har vært selektiv. Aldri for mye.

Skapet vil aldri bli åpnet helt før jeg kan si at jeg er fri. Ikke frisk. Fri. Problemet er at jeg vil aldri kunne bli fri uten å få åpnet skapet. Så lenge jeg ikke klarer å være fullstendig ærlig vil sykdommen vare. Jeg må gi slipp på hemmelighetene som gjenstår.

I morgen skal jeg ta et steg dit hen. Jeg skal vise behandleren min et av mine mange avkrysningsskjema. Innholdet i dette skjemaet er alene nok til å få meg kastet ut herfra på grunn av kontraktsbrudd. Men den renneløkka henger jeg allerede i. Nå må jeg gjøre alt hva jeg kan, mens jeg kan. Være ærlig, mens jeg klarer. Er jeg ikke ærlig, vil sykdommen få lov til å vokse seg sterkere igjen.

Jeg er ikke klar. Men jeg må klare det. 

2 kommentarer

Henning H

14.aug.2009 kl.13:19

Dette tror jeg er et veldig viktig steg Ingeborg. Følger med deg og heier på deg.Du skriver utrolig bra og gir innsyn i noe som er ukjent for veldig mange.

Ingeborg til Henning

14.aug.2009 kl.18:55

Tusen takk Henning..godt å høre...!!

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

26, Trondheim

Hei! Ingeborg heter jeg, velkommen til borgen min. Hver bit av den betyr noe for meg. Jeg deler gjerne med deg om du tar med deg åpenhet og respekt når du trer inn. Alle skriverier og tegnerier og malerirariteter og bilder er mine byggerier med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg; i_senneset@hotmail.com

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits