I natt jag drömde igjen


Siden i går kveld har jeg oppholdt meg på hybelen. Hvor sykdommen sitter så sterkt i veggene at jeg ikke engang får fred når jeg sover. Den samme drømmen som gjemsøker meg gang på gang når jeg besøker mitt eget hjem red meg på nytt denne natten. Kladdedagbokens nattlige pennestreker beskrev urolige timer fulle av overspisingsfantasier og spymareritt.

En viktig tanke hadde slått meg. At det er ikke bare veggenes innvirkning som gir meg disse drømmene. Ikke bare badet og kjøkkenets historie som påvirker mitt indre liv så intenst når jeg er hjemme. At jeg sliter med å få i meg nok og riktig mat styrer kroppens reaksjoner til å hige etter påfyll. Mye påfyll. Ved å delvis miste kontrollen over kostlisten og slik la anoreksien ta kontroll åpner jeg for å la bulemien overta videre.

I tillegg fører all vasketvangen og jaget rundt endrede rutiner og kampen mot å trene til en utmattelse som tærer på motstandskreftene. Å kjempe mot ønsket om å finne frem de gamle Vallerganlagrene og legge meg under dyna og la verden seile sin egen sjø sliter meg videre ut. Jeg har fri. Men er fanget. Dag som natt. Våken som i søvne. Ufri.

Virkeligheten her ute i virkelighetens uvirkelighet serverer meg dermed etterfølgelse til og med i drømme. Drømmer som i natt ironisk nok ga meg inspirasjon til en vuggevise av bulemiske dimensjoner. I et søvndysset satirisk øyeblikk ble følgende sang skapt.

Mine respektfulle beklagelser til forfatter Cornelis Vreeswijk for en lite vakker og ømfintlig omskrivelse av en vakker tekst. Svensk språkråd vil muligens også kunne føle behov for en innvending eller to.
 

 

I natt jag drömde nogot som

jag drömt många gongor förut,

jag drömde det var fullt av mat på mitt bord

och alla hemningar var slut.

 

Jag drömde om et jättemål

dar skillingsbullar låg i rad.

Så spiste jag dom på ett hemskt vis

och reste mej och sa:

 

Det finns inget friskhet mer

Det finns inga framtid,

och jag kanner inte langre til

det ordet normalitet.

 

I magen skulmpat maten omkring

och fylte mej från krog til krog,

og jag drack saft og melk till

och långt fra dansade och log.

 

I natt jag drömde nogot som

jag drömt monga gongar förut,

jag drömde det var spy i do

och alla krig mot sjukdom var slut.

 

I natt jag drömde nogot som

jag drömt monga gongar förut.

Jag drömde det var fred i mitt hovud

men livet det var slut.

 

 

 

 

 

 


Sovende surfer. Åpenbart ikke natt til i dag. Gipsen avslører nok det faktumet for de mest attentive. Bilde tatt av Linda på permisjon hos henne noen helger tilbake. Sovende. Sannsynligvis drømmende. Heldigvis utenfor disse veggene og dermed ingen sangskriving på morgenkvisten.

 


 

 

 

 

6 kommentarer

Lendefamily

01.mai.2010 kl.18:28

Jeg skal krysse fingrene for at du får mer søvn i natt! Ønsker deg en fin lørdagskveld, nydelige du:)

Siw

01.mai.2010 kl.21:07

Har du tenkt på å finne deg et nytt sted å bo?Kjenner meg så igjen med det at sykdommen sitter i veggene. Jeg ser gang på gang at en behandling kan se ut til å fungere,men så fort jeg kommer hjem til meg selv er tilbakefallet et faktum. Jeg skal inn in et nytt behandlingsopplegg i juni,og har nå sagt opp leiligheten min.Så når behandlingen er over skal jeg ikke tilbake til leilighten med all sykdommen.Bare en liten tanke fra meg.

Klemmer fra tigerstaden:o)

Ingeborg til Marion

01.mai.2010 kl.23:03

Det satser vi på=)

Du også! Nattaklemmer til deg=)

Ingeborg til Siw

01.mai.2010 kl.23:08

Jeg er i samme prosess...ønsker noe nytt, noe eget. Men det er ikke enkelt. Pris og sykdom og tett program er store hindere. I tillegg tar papirmøllene i forhold til NAV, bostøtte, sosialstønad eller kommunal bolig tid og enormt med krefter. Men vi er enige Siw..=) Godnattklem fra meg.

Siw

03.mai.2010 kl.22:44

Ser den. Men håper det ordner seg sånn at du kan starte "på nytt" i et "friskt" hjem etter behandling.

Tanker fra meg.

Ingeborg til Siw

03.mai.2010 kl.22:50

Gjerne før...god natt Siw.

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

26, Trondheim

Hei! Ingeborg heter jeg, velkommen til borgen min. Hver bit av den betyr noe for meg. Jeg deler gjerne med deg om du tar med deg åpenhet og respekt når du trer inn. Alle skriverier og tegnerier og malerirariteter og bilder er mine byggerier med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg; i_senneset@hotmail.com

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits