Fra Oslo til Lahore til Oslo

I november 2011 takket jeg forfatter Mahmona Khan for god lesing. Hennes debutroman «Skitten snø», utgitt på Aschehoug forlag, var ungdomskrim som den skal være, med spenning og intensitet, samtidig som den skildrer vennskap, kjærlighet og konflikter. Det er en viktig bok, for den satte da den kom noe så tabubelagt som voldtekt av en norsk-pakistansk jente på agendaen. Tunge tema i en lettlest sjanger.

 Print screen: Tweet fra 23. november 2011.

Nå i høst utkommer Mahmona Khan med en frittstående oppfølger til debutromanen. I «Fra Oslo til Lahore» treffer vi på nytt venninnene Ambar, Anila, Sumera og Charlotte. Masalagirls - masala betyr krydder, navnet er jentenes egen vri på Spice Girls - er splittet siden sist. Traumene de gikk gjennom førte dem på ulikt vis til ulike steder i Norge og verden. Ambar har giftet seg og flyttet til Pakistans nest største by Lahore. Det hun ikke vet er at hun har inngått ektepakt med trøbbel. 

Boken er skrevet i et ledig språk med korte og intense kapitler. Plotet settes tidlig og leseren settes brått i en hva skjedde nå-modus, som gir page turner-effekten en ungdomskrim trenger. Drap, biljakt og mystiske oppdagelser holder pulsen oppe. At hovedpersonen har giftet seg med sin fetter og oppholder seg hos hans - og hennes - familie kan som kulturelt alternativ åpne for undring eller diskusjon. Innblikkene boka gir i Lahores relativt liberale ungdomsmiljø likeså.

Kunne godt tenke meg å se tabuer bli brutt som i debutromanen, men kan kanskje forvente mer av det i bok nummer tre. Undertegnede gjetter at «Fra Oslo til Lahore» er mellomspillet i en trilogi.

Kanskje får vi da også høre mer om burkinien.Fersk bok fra forlaget. Fra Oslo til Lahore, til Oslo fra Khan. 162 sider ungdomskrim (8-16 år).

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

28, Trondheim

Hei! Mitt navn er Ingeborg Senneset. Denne bloggen ble startet i 2009 av en da utmagret og anoreksipreget optimist som hadde en teori om at man selv aktivt kunne bidra til egen tilheling og samtidig gjøre en samfunnsnyttig innsats gjennom opplysning. Mange tusen mennesker fulgte surfingen gjennom sykehusinnleggelser, framgang og tilbakeslag, nesten-død og masse liv, og til slutt utskrivelse. Prosessen var en dannelse av Ingeborg som menneske, noe som vises gjennom kunst og tekster. Ikke alt i bloggen handler om meg, men alt er av meg. Alle tekster, tegninger, malerier og bilder er mine verk med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg: isenneset@outlook.com Er fra 2012 blogger og medredaktør hos desk.no. Du finner meg på Twitter: @Ingeborgborg

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits