Intervju i Klassekampen

Faksimiler Klassekampen 27. september

Var forrige fredags intervjuobjekt i Klassekampens Livet-spalte, noe som ikke gikk helt som planlagt. Noen ord fra den dagen:

Mange har allerede har gitt veldig hyggelige tilbakemeldinger. Tusen takk! Setter stor pris på det.

Det jeg ikke setter så stor pris på, er at store deler av det som skal være et intervju består av rene utklipp fra ulike tekster jeg selv har skrevet, på blogg og i Bergens Tidende. Lite av det som fremstår som en samtale vi hadde, er faktisk det. Noe skrev jeg for hele fire år siden.

Det er ikke lenge for de fleste. Men for noen som har ligget på sykehus og vært halvt død i mellomtiden, er det et helt liv siden. 

Jeg står for hvert ord jeg tidligere har skrevet. Selvsagt gjør jeg det. Men jeg ville ikke sagt ordrett det samme i et intervju år eller måneder senere. Jeg og journalisten snakket om politikk, litteratur, musikk og religion, om det å skrive, om debatt og viktigheten av ordskifte, om Stéphane Hessel og Karsten Alnæs, om mitt mål om å løfte stemmer vi trenger å høre.

Journalisten laget likevel noe som er mer plagiat enn intervju, og det er beklagelig. Litt for ham, men det går over. Mest for meg, for jeg sitter med sorteper: Et inntrykk av at jeg ikke kan å snakke om annet enn sykdom og bruke ordet «spennende».

Når det er sagt, har journalisten lagt seg flat for kritikken. Redaktøren har tatt kontakt, og de vil trykke en redegjørelse i morgen. Det er bra. De tar ansvar, er redelige og vil rydde opp. Det er også det viktigste. Gudene jeg ikke tror på skal vite at jeg har gjort mange feil, og uten en viss tabbekvote, hvor var man vel da?

Takker igjen for alle tilbakemeldingene. Legger ved innlegget jeg er sitert på, som i og for seg har sin egen ironi i overskriften.

God fredag!

Faksimile Klassekampen 28. september

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

28, Trondheim

Hei! Mitt navn er Ingeborg Senneset. Denne bloggen ble startet i 2009 av en da utmagret og anoreksipreget optimist som hadde en teori om at man selv aktivt kunne bidra til egen tilheling og samtidig gjøre en samfunnsnyttig innsats gjennom opplysning. Mange tusen mennesker fulgte surfingen gjennom sykehusinnleggelser, framgang og tilbakeslag, nesten-død og masse liv, og til slutt utskrivelse. Prosessen var en dannelse av Ingeborg som menneske, noe som vises gjennom kunst og tekster. Ikke alt i bloggen handler om meg, men alt er av meg. Alle tekster, tegninger, malerier og bilder er mine verk med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg: isenneset@outlook.com Er fra 2012 blogger og medredaktør hos desk.no. Du finner meg på Twitter: @Ingeborgborg

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits