Boken er her!

Midt mellom alt annet som skjer om dagen, med fantastiske - men travle - dager i ny jobb, var plutselig november her - måneden da bokprosjektet skulle landes. Og det gjorde det: Mandag kom tekstsamlingen som har blitt til etter en idé av psykolog Svein Øverland. Et felles bidrag til psykisk helse-debatten, fra tre vidt ulike ståsted. 

Jeg var dessverre ikke tilstede, for jeg var opptatt med min nye bestevenn: Nyhetsloopen i debattredaksjonen.Men blir stas å holde boken i hendene når jeg mottar mine eksemplar. I bildet under ser du baksiden og forsiden av boken. Dekket av hastagen #ordenesmakt - som du kan bruke om du vil si noe om den på Facebook, Twitter eller Instagram. Blogginnlegg og bilder vil vi gjerne legge ut på Facebook-siden vår - si fra!

Dette står på baksiden:

Blogging har i løpet av de siste årene gått fra å være en underkjent tekstsjanger til å ha blitt en anerkjent og kraftig kanal for dialog.

?Med blodsmak i munnen? er et samarbeid mellom bloggerne Ingeborg Senneset, Lise Hetland og Svein Øverland ? to tidligere psykiatriske pasienter og en psykolog. I mange år har de delt sine tanker om psykiske lidelser, mestring og relevante samfunnsforhold med sine lesere.

Blant tusenvis av innlegg har de tre gjort et utvalg av hverandres tekster for å fortelle noe om bokens hovedtemaer: Selvskading, helsevesen, skriveprosess og det å reise seg.

Felles for tekstene er at de er ærlige og innsiktsfulle, og at de har bidratt til håp og mer forståelse for et vanskelig og til tider tabubelagt område.

Felles for forfatterne er at de gjennom årene har hatt en stadig økende leserskare, og at bloggene leses av personer både med og uten psykiske lidelser, og med og uten fagutdanning.

Ingen av forfatterne har økonomiske interesser av sine respektive blogger, kun idealistiske.

Om Forfatterne:

Svein Øverland (f. 1969) er psykolog med spesialitet i barne- og ungdomspsykologi. Han har flere videreutdanninger innenfor kognitiv terapi, familieterapi og rettspsykiatri. Han er redaktør i Sexologi. tidsskrift for norsk Forening for Klinisk Sexologi, har skrevet to bøker (Selvskading, Fagbokforlaget 2006 og Stalking, Fagbokforlaget 2012) og bidratt med kapitler i flere andre bøker. Øverland er fungerende seksjonssjef ved Sentral fagenhet ved avdeling Brøset og rådgiver ved Forvaringsavdelingen, trondheim fengsel. Han er også fagsjef i Superego AS. Svein Øverland blogger på psykologivirkeligheten.blogspot.no

Lise Hetland (f. 1983) er skribent, It-utdannet og medarbeider i Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning. Hun har hatt flere innleggelser i psykiatrisk sykehus de siste ni årene. Hetland fikk i 2013 støtte fra St. thomas minnefond til sin kortfilm ?Hold meg ? Om å leve med psykisk lidelse?, som er utgitt gjennom Stiftelsen Psykiatrisk Opplysning. Lise Hetland blogger på liseliten.com

Ingeborg Senneset (f. 1985) er sykepleier og skribent. Hun har vært innlagt i sykehus i om lag fire år. Senneset har deltatt i debatter og bidratt med informasjon i landets største aviser, radio- og tV-kanaler, ofte med kritisk syn på psykisk helsearbeid, foretaksmodellen og samfunnsstrukturelle utfordringer. Dette er første gang hun bidrar med tekster i bokform. Ingeborg Senneset blogger på surfer.blogg.no

 

Når og i hvilke bokhandler boken kommer er foreløbig usikkert, men enn så lenge kan den bestilles på psykopp.no.

7 kommentarer

tiggerlilly

06.11.2013 kl.19:50

så morro :D du må si fra når den kommer i butikken. =)

Anita

06.11.2013 kl.20:59

Har bestilt 4 eksemplarer.# julegaver og en til meg selv.Det bare MÅ bli bra :D Gleder meg til å lese Ingeborg.jeg er stolt over deg,og håper du også er det :)

Klem,Anita S. <3

surfer

08.11.2013 kl.20:04

tiggerlilly: Den kan bestilles på nett, følg lenken over :)

surfer

08.11.2013 kl.20:04

Anita: Tusen takk, så hyggelig! Håper jeg får høre hva du og de du gir til synes.

feite meg..

29.11.2013 kl.19:46

Hei du! jeg vet ikke hvorfor jeg skriver dette akkurat til deg, men jeg gjør det bare uansett.

Jeg sliter veldig, veldig mye med forholdet mitt til mat og ikke minst kroppen min. Jeg får utrolig dårlig samvittighet når jeg spiser. Jeg prøver å ikke spise i det heletatt, men jeg sprekker de fleste ganger. Da blir jeg helt ut av meg, "jeg blir feit, jeg kan ikke spise, jeg må kaste opp, jeg veier alt for mye, jeg fortjener ikke mat, feite faen, du er så svak" og mer kommer opp i hodet, stemmene tar over. Jeg har slitt med sulting og å kaste opp i ca et år, men jeg blir aldri tynn. Jeg veier meg og tallet er likt, eller høyere. Jeg orker ikke mer, jeg vil bare bli tynn.. Jeg klarer nesten ikke spise foran folk, fordi jeg er redd de tenker "har ikke hun spist nok mat?" osv. Jeg er så f*rbanna lei av denne sirkelen.. Du er så sterk som klarer deg så fint og så bra!

surfer

08.12.2013 kl.15:59

feite meg..: Hei! Så leit å høre. Jeg lurer på om du kan gjøre meg en tjeneste? Print ut kommentaren din (og min, om det gjør det lettere) og vis den til noen du stoler på. Fastlegen din kan henvise deg til noen du kan snakke med. Men det kan ta lang tid, så det er viktig at du har støtte også i mellomtiden. Ønsker deg alle lykke til.

Maja

28.01.2014 kl.11:39

Såå kult med bok!! Gratulerer så massemasse, jeg heier på deg enda!:)

Maja

surfer

04.02.2014 kl.03:44

Maja: Tusen takk, kjære Maja!

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

28, Trondheim

Hei! Mitt navn er Ingeborg Senneset. Denne bloggen ble startet i 2009 av en da utmagret og anoreksipreget optimist som hadde en teori om at man selv aktivt kunne bidra til egen tilheling og samtidig gjøre en samfunnsnyttig innsats gjennom opplysning. Mange tusen mennesker fulgte surfingen gjennom sykehusinnleggelser, framgang og tilbakeslag, nesten-død og masse liv, og til slutt utskrivelse. Prosessen var en dannelse av Ingeborg som menneske, noe som vises gjennom kunst og tekster. Ikke alt i bloggen handler om meg, men alt er av meg. Alle tekster, tegninger, malerier og bilder er mine verk med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg: isenneset@outlook.com Var fra 2012 til oktober 2013 blogger og medredaktør hos desk.no. Er fra 21.10.13 til 31.08.14 ansatt som journalist i Aftenpostens debattredaksjon. Du finner meg på Twitter: @Ingeborgborg

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits