Du er viktig

«Du ser det ikke før du tror det», er et utrykk som går igjen i sammenhenger hvor vi snakker om barn som opplever eller har opplevd vonde ting. Det gjelder gjerne også mobbing - og kanskje spesielt når det er ens eget barn som mobber.

Derfor var det gledelig å se at Kristin Oudmayer i sin nye bok «Du er viktigere enn du tror - En håndbok om forebygging og håndtering av mobbing», med skjønnsomhet tar for seg både den som mobber og foreldrene - og gir råd uten å dømme. Det siste er også gjennomgående for de øvrige delene av boken.

Jeg leste med ekstra interesse kapitlene om medias rolle og digital mobbing, det første er noe jeg kan påvirke direkte, det andre noe jeg ikke ser bort fra at vi kun har sett toppen av isberget av. 

Håndboken utfyller Oudmayers første bok «Fordi jeg fortjener det?» som så høvelig var titulert med et spørsmål, mens oppfølgeren stiller med svarene - uten å gi inntrykk av at den er en fasit. Hvilket er bra: For fasiten kan kun bli til i de enkelte situasjonene.

Helt forberedt på hvordan en skal reagere på mobbing eller mobbere kan man derfor vanskelig bli. Men vi kan alle bli flinkere til å se - og å tro at det verste kan skje - og stille oss åpne til at selv om vi ikke vet akkurat hva som er riktig, er vi fortsatt viktige.Instagrambilde: Fikk boken tilsendt som en gave fra Humanist forlag, og fra Kristin som venn og faglig kontakt. #duerviktig #mobbeboka #bokanmeldelse

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

28, Trondheim

Hei! Mitt navn er Ingeborg Senneset. Denne bloggen ble startet i 2009 av en da utmagret og anoreksipreget optimist som hadde en teori om at man selv aktivt kunne bidra til egen tilheling og samtidig gjøre en samfunnsnyttig innsats gjennom opplysning. Mange tusen mennesker fulgte surfingen gjennom sykehusinnleggelser, framgang og tilbakeslag, nesten-død og masse liv, og til slutt utskrivelse. Prosessen var en dannelse av Ingeborg som menneske, noe som vises gjennom kunst og tekster. Ikke alt i bloggen handler om meg, men alt er av meg. Alle tekster, tegninger, malerier og bilder er mine verk med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg: isenneset@outlook.com Var fra 2012 til oktober 2013 blogger og medredaktør hos desk.no. Er fra 21.10.13 til 31.08.14 ansatt som journalist i Aftenpostens debattredaksjon. Du finner meg på Twitter: @Ingeborgborg

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits