Når jeg ikke er i debattredaksjonenVanligvis er jeg her, i debattredaksjonen. Stort sett sitter vi bak hver vår skjerm, men her er vi samlet i forbindelse med Erik Tornes' (i midten) ansettelse som Aftenpostens debattredaktør. Nettdebattleder Vibeke Buan tar bildet.

Dagene går blant annet med til å lese, lese, lese, vurdere, redigere, publisere, og å ha kontakt med interne og eksterne skribenter. For å nevne noe. Mange av sakene fra debattredaksjonen legger vi ut på Facebook og Twitter.

To av flere høyt skattede redaktører, politisk redaktør Harald Stanghelle til venstre, og økonomiredaktør Ola Storeng til høyre. Dette var en ettermiddag med strålende sol ute, men vi hang inne. 

Det var forøvrig helt greit å henge inne tross solskinn ute, da Stoltenberg ble NATO-sjef den dagen (fem dager etter at Aftenposten sa at han ble det).

Omkring én gang i uken spiller vi inn en episode av debattprogrammet Agenda, som Mala Wang-Naveen leder.

Var så heldig å ha bursdag en helt vanlig mandag, og dermed få feire dagen med å gjøre jobben jeg setter så høyt. Med flagg og ballong, sørget for av kollega Anne Turid.

Med kollega Yngve Ekern, som sammen med hans kjære Hege Ulstein har skrevet kokebok. Vi byttet, min, Svein og Lises lille bok, mot deres.

Hver dag, på Aftenpostens aller siste papirside, kan du se merket av en kaffekopp. Da er det tid for en pust og et lite intervju over noe å spise eller drikke med en person der ute i det store eller det lille nyhetsbildet. Debattredaksjonen sørger for spalten én gang i uken. Min første Kaffe med (teknisk sett en Farris med) var med en som har kommet langt her i livet - lengre enn de fleste av oss, utgangspunktet tatt i betraktning. Inspirerende mann.Dyktige Cecilie Asker, som ikke bare er kunnskapsrik og skriver godt, men som også lager TV og henger opp plakater.

Jeg stortrives i redaksjonen, men en sjelden gang (to dager siden august) har jeg hjemmekontorResultatet av siste hjemmekontortid var spalten Digital nåtid, som står i Aftenposten hver lørdag, og som jeg skriver hver sjette uke. Fem flinke folk sørger ellers for den.

Jeg kan også delta i paneldebatt, ser det ut til. Som her, på Europakafé.

Men vanligvis, når jeg ikke er i debattredaksjonen, jobber jeg som deskreporter i nyhetsturnus.

Det innebærer alt fra å deske en sak fra NTB, til å lage egensaker, eller som her: Å få trykksverte på tommelen når man sent på kvelden henter førsteutgaven av morgendagens avis, fersk fra trykkeriet.

En sen søndag som utegående reporter i forbindelse med åpningen av 200-årsjubiléet. Jeg og kollega fotograf Carl Martin tok turen til Eidsvoll for å snakke med Stoltenberg, Solberg, Thommesen og frivillige.

Av mye bra med nyhetsturnus, er noe av det beste det å bli kjent med andre fra naboavdelingene. Som Olav over her, fra Osloby.

 

I påsken fikk jeg intervjue Flyktningehjelpens Jan Egeland, etter å ha skrevet om sultende syrere - en sak som til min store glede ble meget godt lest. Å ble mettet på krigskatastrofestoff er alt annet enn uforståelig - derav gleden over at Syria fortsatt kan engasjere. Egeland var forøvrig den første som uten forbehold har nikket gjenkjennende til min parallell til Leningrad.

Nylig var jeg plutselig også reporter for AftenpostenTV.

Se videoen (2:03) og les den gode saken til Tine Dommerud her.Begge foto: Print screen/AftenpostenTV/Synne Søhoel.

Sen kvelder til tross, god stemning uansett hvor på huset en befinner seg. Foto: Helene Skjeggestad. Uansett om jeg er i debattredaksjonen, på hjemmekontoret, eller i nyhetsturnus: Jeg gleder meg til neste vakt.

God helg!

Twitter: @Ingeborgborg Instagram: @Ingeborgsenneset 

Én kommentar

Mari

21.05.2014 kl.16:28

Hei! Jeg pleide å lese bloggen din da du skrev fra psykiatrisk, men har falt av lasset siden den gang. Har du fortalt noe om hvordan du fikk jobb i aftenposten, eller er det personlig? Og hvorfor skal du bare være der en viss periode? Hva skal du gjøre etterpå?

surfer

13.06.2014 kl.23:26

Mari: Hei!
Jeg søkte på en annen stilling (som ansvarlig for Si;D) i fjor høst. Den stillingen var det en meget dyktig kvinne, nå kollega av meg, som fikk. Jeg holdt kontakten med red, og et par måneder senere ble jeg tilbudt stillingen i debattredaksjonen. Den er et vikariat på 11 måneder, derav tidsbegrensningen. Ønsker å fortsette som journalist etter at vikariatet går ut - har mye ugjort.
Alt godt, Ingeborg.

Skriv en ny kommentar

surfer

surfer

29, Trondheim

Hei! Mitt navn er Ingeborg Senneset. Denne bloggen ble startet i 2009 av en da utmagret og anoreksipreget optimist som hadde en teori om at man selv aktivt kunne bidra til egen tilheling og samtidig gjøre en samfunnsnyttig innsats gjennom opplysning. Mange tusen mennesker fulgte surfingen gjennom sykehusinnleggelser, framgang og tilbakeslag, nesten-død og masse liv, og til slutt utskrivelse. Prosessen var en dannelse av Ingeborg som menneske, noe som vises gjennom kunst og tekster. Ikke alt i bloggen handler om meg, men alt er av meg. Alle tekster, tegninger, malerier og bilder er mine verk med mindre eksterne kilder er angitt. Jeg er glad i å dele så lenge det deles på riktig måte, så husk at åndsverkloven gjelder selv om jeg er åndssvak. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Har du spørsmål må du gjerne maile meg: isenneset@outlook.com Var fra 2012 til oktober 2013 blogger og medredaktør hos desk.no. Er fra 21.10.13 til 31.08.14 ansatt som journalist i Aftenpostens debattredaksjon. Du finner meg på Twitter: @Ingeborgborg

bloglovin Follow Ingeborg_borg on Twitter

Kategorier

Arkiv

hits